Feliway Diffusor v/Fløsku 48ml

Sorry - this product is no longer available

Feliway ligner hunkattens naturlige feromon mest muligt og virker ved at fjerne eller forebygge frygt eller stressrelaterede reaktioner hos killinger og voksne katte.
SKU: 1110250
419,95 kr.
Availability: Out of stock

Får katten til at blive tryg

Produkterne i serien FELIWAY CLASSIC indeholder alle en syntetisk kopi af kattens naturlige ansigtsferomoner (F3). Produkterne giver tryghed og harmoni til katten i hjemmet eller på rejser og i situationer som katten kan opleve som stressende. Produkterne kan anvendes både forebyggende til situationer hvor katten forventes at blive urolig men også når katten udviser en adfærd der tyder på at den er stresset.  Produkterne kan med fordel anvendes til at modvirke uønsket adfærd.

Kattens naturlige adfærd når den er tryg

Katte føler sig mest trygge når de har kontrol over den situation de er i og over deres omgivelser. Når katten føler sig tryg og godt tilpas afsætter den ansigtsferomoner ved at gnide sit ansigt, fra hagen til øret, mod ting i hjemmet. Dette kaldes at ansigtsmarkere og det gør alle katte, vilde såvel som tamme, dagligt. Disse ansigtsferomoner kommunikerer en følelse af tryghed og velbefindende.

Katten ændrer adfærd når den oplever uro og stress

Hvis der sker forandringer i kattens hjemmemiljø kan den blive urolig, ængstelig og stresset, og så holder den ofte op med at ansigtsmarkere i hjemmet. Katten viser at den er urolig ved at ændre sin adfærd, ofte til det vi kalder uønsket adfærd, som er ting som at strinte / urinmarkere eller at kradse på møbler og andre genstande. Selv små ting, som at ommøblere i hjemmet, kan påvirke katten.

Hvorfor virker FELIWAY CLASSIC?

I studier, hvor man har kigget på kattens adfærd, har man observeret at ansigtsmarkeringer kan betragtes som antagonisme til kradsning og urinmarkering: med andre ord så vil katten ikke kradse eller urinmarkere der hvor den afsætter sine ansigtsmarkeringer. Inden fremstillingen af kattens ansigtsferomoner har man analyseret prøver fra mange kattes naturlige ansigtsferomoner. Både fra forskellige racer, fra han- og hunkatte, fra neutraliserede. Produkterne indenfor FELIWAY CLASSIC indeholder derfor en perfekt kopi af kattens naturlige ansigtsferomon som er ens for alle katte. Produktet er testet i adskillige videnskabelige studier.